Wintersport – De Alpen in het klein

In het kleine dorp Willingen vind je prachtige panorama’s, brede pistes, een dalafdaling van 2 kilometer en een unieke en ultramoderne gondelbaan van 1,4 kilometer… de Alpen in het klein dus, maar dan veel goedkoper en vlakbij Nederland. Een ideale en betaalbare plek voor beginnende en gevorderde wintersporters.

Willingen staat garant voor sneeuwzekere pistes en een familievriendelijk aanbod. De wintergasten kunnen zeven kilometer besneeuwde pistes verwachten. Meer dan 100 moderne sneeuwkanonnen besneeuwen de hellingen en zorgen voor perfecte wintersportpret tijdens meer dan 100 skidagen van december tot maart.
22 skiliften met 18 kilometer afdaling, meerdere kinderparadijzen, vier transportbanden, moderne skiverhuur en DSV-skischolen, het “handsfree”-toegangssysteem bij de skiliften, floodlight skiën op woensdag, vrijdag en zaterdag – dat klinkt als een leuke wintersport.

Ook bij de langlaufers is Willingen een begrip. In de geboorteplaats van de langlauflegende Jochen Behle zijn meer dan 100 km geprepareerde loipes, klassiek als ook skating. Winterse wandelingen, sneeuwschoenwandelen, rodelpistes, arrensledetochten, indoor-ijsbaan en après-ski ronden het wintersportaanbod af.

Tourist-Information Willingen
Am Hagen 10
34508 Willingen

Telefoon: +49 (0)5632 – 9694353
willingen@willingen.de
www.willingen.de
www.viessmann-winterpark.de