Winterberg wintersport en meer

Winterberg ligt slechts een half uurtje rijden (29km) van Willingen.

De Skiliftkarussell Winterberg is het grootste en meest bekende samenhangende skigebied / wintersportgebied van het Sauerland en zeer populair onder de Nederlanders voor skiplezier. Ook als u niet van skiën houdt is er nog steeds genoeg te doen zoals rodelen, wandelen, langlaufen en snowboarden.

Alle informatie over de wintersport in Winterberg is te vinden op http://www.prachtigwinterberg.nl/wintersport

Winterberg Informatie

Winterberg heeft veel gezellige winkels, met ook de bekende merken zoals EDC, Esprit en S’Oliver. De meeste winkels zijn geopend van maandag tm vrijdag van 09:00uur tot 17:30uur. Op zaterdag sluiten de winkels veelal iets eerder (rond 4 uur), en op zondag zijn de winkels vaak open tot een uur of 2 ‘s-middags. De supermarkten (Aldi, Lidl, Edeka) zijn net als in Willingen veelal open tot 8 uur ‘s avonds.

Ook Winterberg heeft uiteraard een Springschans

Deze springschans, gebouwd op de Herrloh-piste in 1959, is gelegen op een hoogte van 733. De schans zelf heeft een hoogte van 22meter, en de spanwijdte bedraagd 43meter. Het is uiteraard ook hier mogelijk om boven te kijken. Geniet dus wederom van een prachtig uitzicht!

Gezellige Duitse markten

Het is op zaterdagochtend markt in het centrum (Marktplatz) tussen 08:00uur en 12:00uur. Verder zijn er nog markten in Arnsberg (donderdag en zaterdag), Olsberg (vrijdagmorgen), Dillenbirg (woensdag- en zaterdagochtend) en Berleburg (woensdagmiddag).

Hoogste berg in het Sauerland: Kahler Asten

Het hoogste punt in de omgeving is de Kahler Asten. Vanuit hier heeft u op een heldere en mooie dag prachtige vergezichten over het Sauerland.  Maar, u kunt nog hoger! Boven op de Kahler Asten is een uitkijktoren, de Astenturm. Eenmaal aangekomen op deze 23m hoge toren heeft u een nog mooier uitzicht! De Astenturm zelf herinnert aan het in 843 gesloten verdrag van Verdun. In de 19e eeuw was men heel fier op de 1000-jarige autonomie van Duitsland. Het was reeds gepland in 1824, maar pas op 22 juni 1884 werd de eerste steen gelegd. In 1926 volgde de inrichting van een weerstation.