Deze authentieke museumtreinen rijden over onze eigen spoorlijn van Goes via Kwadendamme naar Hoedekenskerke, en natuurlijk ook weer terug. U kunt met ons meereizen om zo een prachtige nostalgische treinreis te maken door het fraaie landschap van Zuid-Beveland. De conducteur komt natuurlijk de kaartjes knippen, terwijl de stoker zich op de stoomlocomotief in het zweet werkt!

Leuke attracties langs de lijn

De reis zelf is al een belevenis, maar een trein brengt u natuurlijk ook ergens naar toe! U kunt naar eigen keuze op verschillende stations uitstappen en daar andere leuke attracties bezoeken. Populair zijn Berkenhof`s Tropical Zoo naast het station van Kwadendamme, of de vele leuke attracties bij station Hoedekenskerke, zoals de Minitrein waarin kinderen kunnen meerijden, de modelspoorbanen, botenvijver, ouderwets snoepwinkeltje, speeltoestellen, klederdrachten, koffiecorner, souvenirwinkel en de nieuwe skelterbaan! Of combineer uw treinreis met een mooie wandeling, want de spoorlijn ligt in een fraai gebied met een uitgebreid wandelknooppuntennetwerk.

Zo werkt `t

Aan de hand van de dienstregeling kunt u naar eigen wens een programma samenstellen en zelf bepalen waar u wilt uitstappen (of maak gebruik van onze `dagt(r)ips`, zie verderop). In de zomervakantie rijden wij vijf dagen per week (zondag t/m donderdag), in het voor- en naseizoen rijden we hoofdzakelijk op zondagen, aangevuld met diverse evenementen en vakantiedagen.

De tarieven voor uw treinreis hangen af van de reisafstand en de klasse. U kunt kiezen uit de eenvoudige 3e klasse, waarin vroeger het `gewone volk` reisde. Hier vindt u gelakte houten banken of banken met een kunstleren overtrek. Wilt u reizen zoals de welgestelde burgers vroeger deden? Kies dan voor de luxe 1e/2e klasse, waarin u zit op fraaie, met pluche beklede kussens!

Stoomtrein en motorwagen

Er rijden twee soorten treinen: Op bijna alle rijdagen rijdt in ieder geval een echte, op kolen gestookte stoomtrein. Deze vertrekt twee keer per dag uit Goes en stopt in Kwadendamme en Hoedekenskerke.

Op een aantal dagen rijdt naast de stoomtrein ook nog onze motorwagen, ook wel `railbus` genoemd. Dit leuke dieseltreintje vertrekt drie keer per dag uit Goes, en stopt behalve op de stoomtreinstations Kwadendamme en Hoedekenskerke ook op de kleinere stationnetjes `s-Gravenpolder-`s-Heer Abtskerke, Nisse en Baarland. Met dit treintje heeft u dus nog meer reismogelijkheden.

Tijdens evenementen kan er een afwijkende, uitgebreide dienstregeling gelden.

Zie de dienstregeling voor een overzicht van alle treindiensten.

Bron info: De Stoomtrein