Watersport in Zeeland

Kiten, blokarten, surfen, skimboarden, suppen, waterskiën. Zeeland biedt alle ruimte aan de snelle, spannende watersporten waar je een adrenalinekick van krijgt, maar je kunt hier ook heerlijk zeilen of cruisen op je motorboot. Er zijn zoveel Zeeuwse stranden dat je er altijd wel eentje vindt waar de windrichting voor jou helemaal goed is om over het water te scheren of nieuwe tricks te leren. Heb je nog geen ervaring, volg dan lessen bij een van de vele Zeeuwse surfscholen

Kiten

Wat een kick! Door de wind voortgetrokken worden door het water en op je board de mooiste trucs uithalen. Je kunt op verschillende Zeeuwse stranden kiten. Het is toegestaan bij de Brouwersdam, Neeltje Jans, Kamperland, Vrouwenpolder en Domburg. Op alle kitestranden vind je ook faciliteiten: shops met gear die je kunt huren of kopen. Kun je nog niet kiten dan kun je hier ook lessen boeken.

Bekijk kitesurfspots

Surfen

Zeeland kent al jaren een grote surfscene. Het Veerse Meer en de Grevelingen zijn populaire surfstekken en alle stranden waar je kitesurfers vindt, zijn vanwege de wind ook populair bij surfers. In de shops waar de kiters hun gear halen, kun je als windsurfer ook prima terecht. Alle faciliteiten dus voor een prima surftrip. Overigens is surfen op meer plekken toegestaan dan kiten en ben je dus niet gebonden aan bepaalde stranden.

Overzicht van surfscholen

Varen

Alle Zeeuwse wateren zijn prachtig om per boot te verkennen Of je nu wilt genieten van de kick van een hele dag in een tuigje hangen in je katamaran of dat je liever in alle luxe tot rust komt op je motorjacht, je vindt in Zeeland altijd wel een stuk water dat voor jou lijkt gemaakt. Het Veerse Meer en de Grevelingen zijn bij uitstek geschikt voor wie wat minder ervaring heeft en de Noordzee,  Oosterschelde en Westerschelde zijn voor de meer ervaren watersporters.

Overzicht jachthavens en jachtverhuur

Golfsurfen

Dé Zeeuwse golfsurfstekken zijn Domburg en de Brouwersdam. Hier zijn de golven vaak hoog genoeg, de belangrijkste voorwaarde voor een succesvolle surfdag. Alleen jij, je board en het water. Verder helemaal niks. Wil je leren golfsurfen of gear huren dan kan dat bij Golfsurfschool Surfkaravaan ofSurfschool Domburg.

 

 

Waterskiën en wakeboarden

Er zijn volop mogelijkheden voor deze watersporten, maar deze zijn wel plaatsgebonden. Op het Veerse Meer en het Grevelingenmeer zijn twee snelvaar- banen gemarkeerd. Bovendien is waterskiën toegestaan in het daartoe gemarkeerde gebied in het Noord-Volkerak en het Zoommeer. In de Westerschelde kun je buiten de vaargeulen en natuurgebieden terecht. Ook zonder eigen motorboot kun je supersnel over het water scheren, met een handige kabelbaan.

Overzicht waterskiën en wakeboarden

Blokarten en kitebuggyen

Het voelt als watersport maar je zult eerder zand happen dan water. Bij blokarten en kitebuggyen scheer je met behulp van een surfzeil of kite op een klein karretje over het zand. Zo kun je dus ook ’s winters nog genieten van de snelheid en de kick zoals je die kent van de watersport maar dan wel lekker droog. Deze sporten worden in Zeeland in de buurt van de Brouwersdam uitgeoefend. Je kunt o.a. terecht bij Natural High.

 

 

Kajakken en kanoën

Het Veerse Meer en de Grevelingen zijn met hun vele eilandjes ideaal voor een heerlijke kano- of kajaktocht, maar het is ook heerlijk om met een zeewaardige kano een stuk langs de Noordzeekust te peddelen. Voor wie geen eigen kano of kajak heeft, is huren bij een van de vele aanbieders in de regio ook mogelijk.

Overzicht kajak- en kanoverhuur in Zeeland

Bron info: VVV Zeeland