De mooiste en schoonste stranden van Nederland zijn te vinden in Zeeland

Uitwaaien, zandkastelen bouwen, zonnen, de mooiste zonsondergang fotograferen, kiten, blo-karten, je bruiloft vieren, putten graven, slapen en soezelen, boekjes lezen, hand in hand wandelen, over de golven staren, bandjes kijken, picknicken, zwemmen, vissen, op paalhoofden klauteren, hardlopen, putten graven… er is maar weinig waar de Zeeuwse stranden niet geschikt voor zijn. Zeeland heeft een lange kustlijn met kilometers aan fijne zandstranden waar je de tijd van je leven kunt hebben.

Wemeldingse strand

Op zo een 5-10 minuten lopen van het vakantiehuis van Huize Bobby’s, vindt u het Wemeldingse strand.
Het 250 meter lange strandje verdwijnt grotendeels bij vloed onder water. Kinderen genieten volop op het strand. Waterschoenen zijn wel aanbevolen.

Strandvoorzieningen

Blauwe vlagDe Zeeuwse stranden zijn vaak breed en hebben prachtig schoon zand. Veel stranden hebben een blauwe vlag die aangeeft dat je er schoon en veilig zwemwater vindt.  Voorzieningen verschillen per strand. Er zijn stranden met reddingsposten, zoekpalen (handig voor de kinderen), toiletgebouwen en strandpaviljoens, maar er zijn ook stranden waar je wat minder voorzieningen hebt (en doorgaans ook minder bezoekers). Op deze site staat een overzicht van alle stranden. Bij elk strand staat vermeld welke voorzieningen het heeft en welke regels er gelden. Die regels staan overigens ter plekke bij de duin- of dijkovergang ook nog uitgelegd op een handig bord. Zo weet je exact waar je met de hond mag komen, kunt vliegeren of kiten en waar naaktrecreatie mogelijk is.

Strandpaviljoens

StrandpaviljoenOp bijna alle stranden vind je strandpaviljoens. Een heerlijke plek om even bij te komen van een strandwandeling, te genieten van een drankje bij zonsondergang of een heerlijk gegrilde vis te eten. Van loungeclubs in strak wit, tot hippe tenten met uit sloophout opgetrokken meubilair, je vindt het allemaal langs de Zeeuwse kust. Een aantal paviljoens zijn extra goed toegankelijk omdat ze speciale voorzieningen hebben getroffen voor mensen met een beperking of omdat het dijkpaviljoens zijn.

Overzicht strandpaviljoens in Zeeland

 

Bekijk hier het overzicht van de Zeeuwse stranden