Fietsen in Zeeland

In Zeeland is het zalig fietsen. Met een gemiddeld cijfer van 8,3 is Zeeland zelfs de favoriete fietsprovincie van Nederland. De fiets is perfect om alle mooie plekjes te ontdekken; Zeeland heeft met haar schilderachtige kustlijn, duingebieden, binnenwateren en vele karakteristieke dorpen en stadjes een schijnbaar onbegrensd canvas om te ontdekken. De talloze fietsroutes geven je alle ruimte om de omgeving in eigen tempo te ontdekken.

Fietsknooppunten

Je kunt Zeeland prima op de bonnefooi verkennen. Er is genoeg te ontdekken. Maar je kunt ook gebruik maken van een fietsrouteplanner. Het netwerk fietsknooppunten is in Zeeland tot in de puntjes verzorgd en voert je over de mooiste weggetjes en fietspaden! Een bunkerroute, bloesemroute of uitzicht op de Deltawerken? Volop fijne fietsroutes in Zeeland.

Meer over Fietsknooppunten in Zeeland

Fietscafés in Zeeland

De Zeeuwse Fietscafés zijn extra fietsvriendelijk. Fietsers kunnen hier gratis gebruik maken van een aantal faciliteiten, zoals sanitaire voorzieningen en de mogelijkheid om een bidon te vullen. Altijd handig tijdens een inspannende fietstocht, maar ook handig als begin- of eindpunt van je route.

Bekijk waar je fietscafés vindt in Zeeland 

 

Mountainbikeroutes

Ook voor de sportieve fietser is Zeeland ideaal. Volop mountainbikeroutes langs en door natuurgebieden. In elk deel van de provincie kunnen mountainbikers prima de pedalen rond laten razen. In Zeeuws-Vlaanderen vind je een grensoverschrijdend mountainbikenetwerk waarbij je niet alleen over uitdagende offroadpaadjes crost, maar ook over de grens.

Meer over mountainbiken in Zeeland

 

Fietsverhuur

Gemak dient de mens. Overal in Zeeland kun je fietsen huren. Een gewone fiets, een mountainbike, tandem of fiets met trapondersteuning, het is allemaal mogelijk. Zo kun je eenvoudig heel spontaan gaan fietsen tijdens je vakantie.

Bekijk waar je fietsen kunt huren in Zeeland

 

Belevend fietsen

Zeeland beleef je niet alleen door het te zien tijdens een fietstocht. Het landschap herbergt veel bijzondere verhalen. Deze kun je al fietsend ontdekken met behulp van de speciale bike-speaker of met je eigen mp3-speler. Bij deze fietsroutes komen de Zeeuwse geschiedenis en het Zeeuwse landschap echt tot leven!

Meer over belevend fietsen in Zeeland

 

Fietsroute tips

Heel Zeeland wacht erop ontdekt te worden, maar misschien heb je maar net tijd voor één dagje uit. Daarom twee populaire routes als tip: Met deZwinroute in West Zeeuws-Vlaanderen ontdek je het unieke natuurgebied Het Zwin. De gevarieerde Bunkerroute op Walcheren voert je langs de nog overgebleven bunkers op Walcheren en twee musea over de Tweede Wereldoorlog. Iedereen beleeft Zeeland op zijn eigen manier.

 

 

Bron info: VVV Zeeland