Duiklocatie: Wemeldinge Oost – Linda (70)

Tussen het kanaal door Zuid-Beveland en de haven van Wemeldinge ligt een soort schiereiland dat voor het grootste gedeelte wordt bezet door de camping Linda. Achter de camping op het Oostenlijke havenhoofd ligt de duikplaats Linda of zoals sommige Belgen zeggen Wemeldinge-Sas.
De beste plaats om het water in te gaan is bijna aan het einde van het havenhoofd, aan de rechter zijde. Vooral rondom het havenhoofd liggen begroeide basaltblokken. Bij laagwater kan je een klein dammetje zien liggen in het verlengde van de pier, dat bij laagwater, net boven water uitsteekt. Dit dammetje is een erg geliefde plek voor vissers. Rondom dit dammetje is het erg mooi. Ga niet teveel naar het oosten, want daar vind je alleen maar zand, of je zou een bezoekje moeten willen brengen aan het wrakje van de “Inconnu”. Voor het wrak moet je vanaf het punt, waar de steensoort op de dijk veranderd, een koers uitzwemmen van 60 graden, naar een diepte van zo’n 25 meter.

Adres:
Koudepolderweg, Wemeldinge
Download de brochure

Bron info: VVV Zeeland

Duiklocatie: Wemeldinge West (68)

Richting Wemeldinge, waar de dijk een knik richting de Oosterschelde maakt, ligt de duikplaats ‘de Hoek’. Duikend het wrak ‘Galjoen zonder poen’ (68A) ontdekken? Spannend! Het wrak ‘Galjoen zonder poen’ is te vinden door op de dijk, precies op de scheiding tussen beton en basalt, te gaan staan. Vanaf dat punt het kompas naar het noorden volgen. Het wrak ligt op 5 minuten zwemmen vanuit de kust, op zo’n 25 meter diepte. Het is prachtig begroeid én er is een enorme diversiteit aan flora en fauna te ontdekken. Een paradijs voor duikers om voortdurend nieuwe zeedieren te ontmoeten.

Adres:
Binnendijk, Wemeldinge
Download de brochure

Bron info: VVV Zeeland